top of page

8 December / 9u30-17u 

Sprekers

STUDIEDAG PARTNERGEWELD

Schrijf je nu in! 

BIO SPREKERS / ALFABETISCH

Kristien Coteur

Kristien Coteur is klinisch seksuologe en familiaal bemiddelaar. Ze is tevens onderzoeker aan de hogeschool UC Leuven-Limburg, binnen de expertisecel Empowering People. Daar werkt ze in de programmalijn Acht/APART samen met Anne Groenen aan het online risicotaxatie-instrument partnergeweld, alsook het risicotaxatie-instrument intrafamiliaal geweld, en staat ze in voor een aantal verwante dienstverleningsactiviteiten.

Olivia De Smet

Dr. Olivia De Smet is klinisch psycholoog en doctor in de Psychologie. Na haar doctoraat in 2013 bleef ze werkzaam als doctor-assistent in het ‘Family Lab’ van de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen (Universiteit Gent). Daar doet ze hoofdzakelijk onderzoek naar ongewenst intrusief gedrag, stalking en partnergeweld bij (ex-)partners. Daarnaast is ze sterk betrokken bij het onderwijs rond relatie- en gezinstherapie aan de universiteit en maakt ze deel uit van de redactie van het Belgisch – Nederlands tijdschrift Systeemtherapie.

Mieke Faes

Mieke Faes is psycholoog, psychotherapeut en opleider aan de Interactie-Academie Antwerpen. Haar therapiespecialisaties betreffen partnerrelatietherapie en werken met creatieve methodieken in systeemtherapie. In de Interactie-Academie verzorgt ze de jaaropleiding partnerrelatietherapie en het onderdeel partnerrelatietherapie in de vierjarige opleiding systeemtherapie en in de modulaire opleiding narratieve therapie. Recente publicaties van haar zijn ‘Narratieve partnerrelatietherapie’ (Handboek Systeemtherapie, 2014), ‘Geweld in paren: werken met de veiligheidslandkaart’ (Tijdschrift Klinische Psychologie, 2016/1) en ‘Lichaam, beweging en doen in partnerrelatietherapie’ (Systeemtheoretisch Bulletin, 2016/2).

Martine Groen

Martine Groen is psycholoog, relatie- en gezinstherapeut en ondermeer gekend als auteur van het boek Intieme Oorlog. Ze put uit een rijke praktijkervaring inzake partnergeweld. Tevens is ze oprichtster van het Instituut voor Geschillen; een psychotherapeutische praktijk rond geschillen en conflicten die ook cursussen en trainingen organiseert op het gebied van professionele vorming, samenwerking, organisatieontwikkeling en conflictbeheersing.

Anne Groenen

Anne Groenen is sociaal werker en doctor in de criminologische wetenschappen. Zij is Hoofd Onderzoek van de Groep Welzijn en Gezondheidszorg van de hogeschool UC Leuven-Limburg. Tevens is zij verbonden aan de KU Leuven als praktijkonderzoeker. Ze is de bezieler van apart.nu, het expertisecentrum inzake agressie. Zij werkt mee aan verschillende onderzoeks- en dienstverleningsactiviteiten inzake stalking, intrafamiliaal geweld, radicalisering en risicotaxatie. Verder schreef ze verschillende boeken en artikels over agressie en geeft ze regelmatig opleidingen aan politie, justitie en hulpverlening.

Marjan Gryson

Marjan Gryson is klinisch en forensisch psychologe, oplossingsgerichte therapeut en Ashoka fellow, met 14 jaar ervaring in het werken met mensen rond geweld. Marjan werkte een aantal jaren binnen een team daderbegeleiding, waar ze vooral seksueel delinquenten begeleidde en binnen Cel Partnergeweld, waar ze koppelbegeleidingen deed. Ze is medeoprichter van vzw Touché, die oplossingsgerichte therapeutische, sensibiliserende, preventieve én herstelgerichte programma’s aanbiedt aan mensen die in moeilijkheden komen door agressie, en van vzw De Huizen, die justitie een alternatief detentiesysteem aanbiedt.

Lieven Migerode

Lieven Migerode is klinisch psycholoog en relatie- en gezinstherapeut verbonden aan Context UPC KULeuven, waar hij samen met Peter Rober hoofdverantwoordelijke is van de postgraduate opleiding in de relatie- en gezinstherapie van de KULeuven. Lieven is tevens oprichter van EFT België en gecertificeerd EFT trainer en supervisor. Hij werkt al 35 jaar met koppels, focust op liefde, en schreef daarover het boek “Ik zie u graag: Hoe blijf je gelukkig in je relatie?” (Lannoo, 2015).

Jef Slootmaeckers

Jef Slootmaeckers is maatschappelijk werker, contextueel systeemtherapeut en gevorderd EFT-therapeut. Opleider bij VSPW Balans, Houd Me Vast-trainer bij EFT-Belgium en werkzaam bij CAW Oost-Vlaanderen waar hij al jaren uitsluitend koppelgericht werkt met partnergeweld.

Kasia Uzieblo

Prof. Dr. Kasia Uzieblo behaalde haar doctoraat in 2008 aan de Universiteit Gent, waarin ze de gebrekkige emotieverwerking bij psychopathie nader bestudeerde. Ze is momenteel werkzaam in Thomas More, waar ze als hoofdlector en onderzoeksleider van de expertisecel ‘Toegepaste Forensische Psychologie’ optreedt. Daar doceert ze forensische psychologie en intrafamiliaal geweld en coördineert ze het postgraduaat ‘Forensische Psychodiagnostiek & Counseling’. Verder treedt ze als gastprofessor Forensische Psychologie aan de Universiteit Gent op. In haar onderzoek focust ze zich voornamelijk op psychopathie en op de onderliggende mechanismen en dynamieken van diverse geweldsvormen (bv. stalking, seksueel geweld, en partnergeweld). Ook streeft ze in haar werk naar een verdere optimalisering van de forensische psychodiagnostiek.

Kate Walker

Dr. Kate Walker is a Research Associate at the Faculty Research Centre in Psychology, Behaviour, and Achievement (PBA) at Coventry University. Her particular research focus is related to desistance from intimate partner violence and the behavioural changes associated with this process. Her research includes the development and evaluation of primary and tertiary interventions for the prevention of violence and interpersonal aggression in adult and adolescent populations. She has recently been involved in the development, implementation and delivery of a solution focused brief therapy intervention for partner-violent men and women both in prison and the community.

Please reload

bottom of page